Valmistaudu roiskumaan

Elämme loputtomalta näyttävää talvea, jolloin jopa perinteisesti trooppisilla alueilla on kylmää, ellei lunta. Siitä huolimatta, pian on kevät, ja se tarkoittaa, että on aika valmistaa veneesi vesille. Tässä on joitain tarkistuspisteitä, jotka kannattaa harkita.

Poista moottoristasi talvi. Öljyongelmat ovat suurin syyllinen moottoriongelmiin, joten aloita siitä. Jos et talvehtinut venettäsi, vaihda myös moottoriöljy, suodatin ja alayksikkö.
Tarkasta polttoainejärjestelmäsi. Etsi vuotoja tai halkeamia letkuista, jotka ovat peräisin kylmistä lämpötiloista. Mitä etsiä: pehmeät, hauraat tai halkeilevat letkut ja vaihda tarvittaessa. Varmista, että myös poisto- ja ilmanvaihtojärjestelmät toimivat kunnolla. Vaihda yli kaksi vuotta vanhat vesipumput.

Nesteet. Kun olet syöttänyt öljyä, tarkista ohjaustehostin, tehonsäätösäiliöt ja jäähdytysneste.
Potkurit. Tarkasta potkurit halkeamien, kolhujen tai kolhujen varalta. Jos ne voidaan korjata, tee se, ja jos et vaihda. Tarkista myös sokkat ja laakerit, jotka kiinnittävät potkurin. Voitele potkurin akseli ja vääntömomentti ohjeiden mukaan.

Rungot. Etsi rakkuloita tai halkeamia, ja jos veneesi on ollut tunkilla, etsi vääristymiä. Puhdista rungon puhdistusaineella ja levitä uusi kerros vahaa tai pohjamaalia.

Elektroniikka. Irrota kaikki liittimet ja puhdista teräsharjalla kontaktikohtien parantamiseksi. Jos ne ovat syöpyneet, vaihda. Lataa akku ja varmista, että se kestää edelleen latausta.

Vyöt ja kaapelit. Kuten letkut, hihnat ja kaapelit voivat kulua ajan myötä. Varmista, että ne ovat tiukkoja ja ettei niissä ole halkeamia. Jos näet paljon mustaa hihnapyörien lähellä, ole huolissasi. Tarkista ohjaus-, kaasu- ja vaihdevaijerit ja varmista oikea kireys ja sujuva liike.

Liitä veneesi kuorma-autoon ja tarkasta navigointisignaalit. Katso myös U-pultit, jotka pitävät pankot ja voitelevat telat.

Anna palaa. Lisää letkuun liitetyt kanin korvat ja käännä perämoottori. Täytä uudella kaasulla.
Tarkista kaikki turvavarusteet, kuten ankkurit, soihdut, radiot ja PFD:t.

Pian talvi on taustapeilissämme, ja saattamalla veneemme sesonkiin valmiiksi viihdymme vesillä. Tuskin maltan odottaa!


Saatat myös pitää

Tom Times

Tom Times

Tom Keer on palkittu kirjailija, joka asuu Cape Codissa, Massachusettsissa. Hän on Upland Almanac -lehden kolumnisti, Covey Rise -lehden avustava kirjoittaja, sekä Fly Rod- että Reel and Fly Fish America -lehden avustava toimittaja ja Recreational Boating and Fishing Foundationin Take Me Fishing -ohjelman bloggaaja. Keer kirjoittaa säännöllisesti yli tusinaan ulkoilmalehteen kalastukseen, metsästykseen, veneilyyn ja muihin ulkoiluun liittyvistä aiheista. Kun he eivät kalasta, Keer ja hänen perheensä metsästävät vuoristolintuja kolmen englantilaisen setterinsä yli. Hänen ensimmäinen kirjansa, Fly Fishers Guide to the New England Coast, julkaistiin tammikuussa 2011. Vieraile hänen luonaan osoitteessa www.tomkeer.com tai klo www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published.