Turska tai Fish Piccata

Maaliskuu ja huhtikuu ovat hyviä kuukausia lähteä avomerelle ja pyytää pohjakaloja, kuten turskaa, koljaa ja susia. Nämä kolme kalaa löytyvät kylmästä suolaisesta vedestä muutaman sadan metrin syvyydessä. Myös niille, jotka haluavat saada ne, kannattaa suunnata ulos päivinä, jolloin meri on tasainen ja tuulet vaihtelevat kevyesti. Turska eivät pidä lämpötilan vaihteluista ja suosii kylmiä päiviä ja lämpimämpiä yöaikoja, ja koska ne pitävät yhtenäisyydestä, löydät ne alueilta, joilla on tasainen pohja, jossa on runsaasti syöttikaloja, rapuja ja katkarapuja. Varmista, että hankit ylimääräisiä takkeja ja suuntaa sitten pankeille. Yritä lähettää sinne uppoajoja ja koukkuja, jotka on syötetty suolatuilla simpukoilla. Nämä kalat maistuvat parhailta.

Henkilökohtainen suosikkini on turska, lähinnä siksi, että sen valkoiset hiutalefileet voidaan koristella mausteilla tai keittää tavalliseksi. Paistettu, paistettu ja paistettu turska ovat yleisiä tapoja keittää turskaa (ajatellen Fish and Chips -ruokaa), mutta suosikkireseptini on Cod Piccata. Nimesin reseptin uudelleen Fish Piccataksi, koska myös kolja ja susi toimivat hyvin. Tässä on perusresepti, jonka tekemiseen menee noin 15 minuuttia. Tarjoile valkosipulileivän, risoton kaltaisen riisin ja salaatin kera ja olet valmis.

Ainekset:

1/2 kuppia ohuiksi viipaloitua sipulia, erotettu renkaiksi
1/2 kuppia kuutioitua punaista paprikaa
1 valkosipulinkynsi, jauhettu
1 kuppi hienonnettua tomaattia
1 rkl kapriksia
1/4 tl jauhettua kuminaa
1/8 tl murskattua punaista paprikaa
2 (8 unssia) turskafilettä
4 unssia kuivaa valkoviiniä

Valmistautuminen:

Kuumenna öljy suuressa tarttumattomassa pannussa keskilämmöllä. Lisää sipuli, paprika ja valkosipuli; paista 2 minuuttia. Lisää hienonnettu tomaatti, kaprikset, kumina ja murskattu punainen paprika; keitä keskilämmöllä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lopeta kypsennys viinillä, lisää fileet pannulle ja lusikkaa fileiden päälle silloin tällöin kastiketta. Peitä ja kypsennä 10 minuuttia tai kunnes kala hiutalee helposti haarukalla testattaessa.

Koska turska on niin hyvänmakuinen, se on alttiina liikakalastukselle. Kalastusalueille pääsyn vaiva ja kustannukset tarkoittavat, että haluat saavuttaa rajasi, kun lähdet. Tapa, jolla tasapainotamme suojelua, on vähentää matkojen määrää. Näin saamme nauttia Cod Picattasta seuraavan vuosikymmenen ajan!


Saatat myös pitää

Tom Times

Tom Times

Tom Keer on palkittu kirjailija, joka asuu Cape Codissa, Massachusettsissa. Hän on Upland Almanac -lehden kolumnisti, Covey Rise -lehden avustava kirjoittaja, sekä Fly Rod- että Reel and Fly Fish America -lehden avustava toimittaja ja Recreational Boating and Fishing Foundationin Take Me Fishing -ohjelman bloggaaja. Keer kirjoittaa säännöllisesti yli tusinaan ulkoilmalehteen kalastukseen, metsästykseen, veneilyyn ja muihin ulkoiluun liittyvistä aiheista. Kun he eivät kalasta, Keer ja hänen perheensä metsästävät vuoristolintuja kolmen englantilaisen setterinsä yli. Hänen ensimmäinen kirjansa, Fly Fishers Guide to the New England Coast, julkaistiin tammikuussa 2011. Vieraile hänen luonaan osoitteessa www.tomkeer.com tai klo www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published.