Parhaat pilkkimisvinkit ammattilaiselta

Pilkkiminen on paljon muutakin kuin luistelua tai ämpäriin istumista odottamassa, että kala puree. Se voi olla sosiaalinen urheilulaji, mutta jotkut vakavat kalastajat kalastavat jään läpi. Chuck Kashner Vermont Ice Fishingistä on pilkkimisen opas, jolla on vinkkejä vuosien opastuskokemuksesta.

Kashnerin mukaan tärkeintä on löytää hyvä paikka. ”Kaksi kalaa, joihin kohdistan eniten, ovat basso ja hauki. Talvella basso ja hauki pitävät paikoissa, joilla on kaksi hallitsevaa ominaisuutta: rikkakasvien reunat ja alueet, jotka ovat 10 jalkaa syviä. Kesällä tutkin niitä alueita ja merkkaan ne karttaan ja GPS:ään, jotta voin käydä niillä, kun jää paksuuntuu.

Liikkuminen on yhtä tärkeää. ”Huolimatta suuresta tiedustelumäärästä, jotkin paikat eivät vain tyrkytä. Kun olen tehnyt virheen, korjaan sen muuttamalla uuteen paikkaan. Jos en näe lippua lentää noin tunnin kuluessa, kaivan uuden kuopan ja siirrän laitteitani. Useimmissa tapauksissa nämä muutokset johtavat kalojen löytämiseen.”

Kiinnitys on kriittistä. “Kaloilla on pitkä aika tutkia kiiltoa tai roikkuvaa minnowia, joka on ripustettu”, Kashner sanoi. ”Käytän kahden ja neljän punnan testiä ahvenen tai sinikillen jigauksessa. Lisään 10-jalkaisen 10-kiloisen testin vihjeisiini bassolle ja hauelle. Ohut ja näkymätön muuttaminen on paras tapa lisätä koukkuja kaloihin, joilla on pitkä aika tutkia laitteitani.

Vihje Up Viritä. Ennen kautta Kashner uudistaa kaikki varusteensa. Hän voitelee kärkikelat niin, että ne pyörivät vapaasti, ja puhdistaa liput ja matkat niin, ettei kalan juoksussa ole hankaluuksia. ”Kun kala syö, pysähdyn hetkeksi ja annan heidän ottaa syötin. Joskus se kestää hetken tai pari, ja kun kala liikkuu toisen kerran, lyön. Huomaan, että reikien koliseminen estää keloja ja kompastumasta jäätymään, ja joskus se saa myös iskun.”

On tärkeää kalastaa siellä, missä kalat ovat, ja syvyyksien merkitseminen on tärkeää. ”Käytän kaikuluotainta, joka on iso lyijynpoisto, jonka pudotan reikään. Kun se osuu pohjaan, nostan sitä noin 12-16 tuumaa ja puristan sen pois. Mittaan sitten siiman pituuden kärkilinjaani vasten ja leikkaan siiman yläpituudesta. Sitten jatkan takilaani lisäämällä johtajan, upottajan ja minnow’n ja lähetän sen reikään. Kun syötini on syöty tai vaihdettu, tiedän tarkalleen missä makea paikka on, koska olen kiinnittänyt bobberin. Käytän enemmän aikaa pyydystämiseen ja vähemmän kalastukseen.”

Kun jää muodostuu, voit lukea Chuckin pilkkimisharjoituksista täältä hänen blogi. Ole turvassa ja katso lisätietoja pilkkimisestä!


Saatat myös pitää

Tom Times

Tom Times

Tom Keer on palkittu kirjailija, joka asuu Cape Codissa, Massachusettsissa. Hän on Upland Almanac -lehden kolumnisti, Covey Rise -lehden avustava kirjoittaja, sekä Fly Rod- että Reel and Fly Fish America -lehden avustava toimittaja ja Recreational Boating and Fishing Foundationin Take Me Fishing -ohjelman bloggaaja. Keer kirjoittaa säännöllisesti yli tusinaan ulkoilmalehteen kalastukseen, metsästykseen, veneilyyn ja muihin ulkoiluun liittyvistä aiheista. Kun he eivät kalasta, Keer ja hänen perheensä metsästävät vuoristolintuja kolmen englantilaisen setterinsä yli. Hänen ensimmäinen kirjansa, Fly Fishers Guide to the New England Coast, julkaistiin tammikuussa 2011. Vieraile hänen luonaan osoitteessa www.tomkeer.com tai klo www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published.