Ovatko koirat kutitavia? Ja miksi koirat potkivat, kun raaputat heidän vatsaansa?

Jotta valot pysyvät päällä, saamme kumppanipalkkioita joidenkin linkkiemme kautta. Tarkistusprosessimme.

Tyttö leikkii koiran kanssa nurmikolla kutitellen koiran vatsaa

On vaikea vastustaa koiran ihastuttavaa paljastunutta vatsaa ilman, että se hieroo tai naarmuta sitä kunnolla. Kun teet tämän pentusi kanssa, innostuuko hän, heiluuko tai potkaisiko se takajalkaansa? Tiedämme, että useimmat koirat nauttivat hyvästä vatsan hieronnasta, mutta mitä ne tarkalleen tuntevat? Voivatko koirat olla kutittavia kuin ihmiset?

Ovatko koirat kutitavia?

Kyllä, koirat voivat olla kutitavia, aivan kuten ihmiset, kädelliset ja muut nisäkkäät. Ihmiset ja koirat tuntevat kahdenlaisia ​​kutitus tuntemuksia. Yksi on nimeltään knismesis, joka on kevyt, höyhenen kaltainen kutitus, joka usein tuntuu hieman kutisevalta tai kuin höyhenen ryömivä iholla. Toista kutitustyyppiä kutsutaan gargaleesiksi, joka aiheuttaa raskaampaa, naurua aiheuttavaa painetta tiettyihin kutituskohtiin.

Miksi olemme kutittavia?

Tarkkaa syytä ei täysin ymmärretä, mutta on olemassa useita teorioita. Hallitsevin teoria on, että kutitus tunne on elimistön tapa puolustaa haavoittuvia, herkkiä alueita (kuten jalkojen pohjasta). Ja automaattinen vastaus, joka meidän on vetäydyttävä pois siitä, mikä aiheuttaa kutitus, auttaa suojaamaan meitä.

Mistä tiedän, pitääkö koirani kutituksesta?

Tutkimus on havainnut, että kutitus stimuloi sekä kosketus- että kipuhermopäätteitä ihossa. Tämä voi auttaa selittämään, miksi joidenkin ihmisten mielestä kutitus on sietämätöntä. Päteekö sama joihinkin koiriin? Meidän koirakumppanit jakavat vaihtelevan herkkyytemme ja reaktioseemme kutitus. Jotkut koirat ovat yksinkertaisesti herkempiä kosketukselle kuin toiset.

Kiinnitä huomiota pentujen ääneen ja kehonkieleen tietääkseen, pitääkö hän siitä, että häntä kutitetaan. Koirat eivät naura kuten me, mutta jotkut eläinten käyttäytymistutkijat uskovat, että koirat ilmaisevat iloinen huohotus vastaa nauruamme. Tämä iloinen huohotus seuraa usein ensimmäisiä merkkejä avoimesta suusta, joka ulottuu korvasta korvaan, ja heidän kielensä roikkuu hieman toiselle puolelle.

Hännän heilutus on toinen hyvä merkki siitä, että hyvä tyttösi tai poikasi voi hyvin. Jos karvainen ystäväsi ei yritä vetäytyä sinusta, hän todennäköisesti nauttii kosketuksestasi. Mutta kuten ihmiset, koirat voivat osoittaa saman automaattisen nykimisen tai vetäytymisen refleksin, kun niitä kutitetaan kevyesti (katso alla oleva video).

Missä koirat ovat kutitavia?

Koiran kutituspisteet vaihtelevat pennuittain. Mutta yleisesti ottaen jotkut alueet näyttävät olevan kutittelevampia kuin toiset. Koirien yleisimpiä kutituskohtia ovat:

  • Korvat
  • Vatsa
  • Sivut
  • Tassut
  • Selkä (lähellä hännän tyvtä)
  • Kaula

Kuinka kutittaa koiraa

Etsi pentujen kutituskohdat sivulta kevyesti raaputtamalla tai heiluttelemalla sormiasi eri alueilla hänen ruumiistaan. Pidä se aluksi lyhyenä, mutta ota huomioon hänen reaktiot jokaiselle alueelle. Jos koirasi siirtyy pois sinusta, se on varma merkki siitä, että hän ei ole kiinnostunut kutitusleikistäsi tällä hetkellä. Voit kokeilla samoja alueita myöhemmin arvioidaksesi, onko tietty paikka aina kielletty vai tarvitseeko pentu vain olla oikealla tuulella nauttiakseen kutituksestasi.

Miksi koirat potkivat, kun raaputat heidän vatsaansa?

Onko koiranpentu yksi monista, jotka potkaisevat rytmisesti takajalkaansa, kun raaputtelet sen vatsan makeaa kohtaa? Onko tämä merkki kutittuvuudesta? Ei, tätä reaktiota kutsutaan naarmuuntumisrefleksiksi. Se on tahaton vastaus samanlainen kuin ihmisen polvinykäysrefleksi kun lääkäri koputtaa polvisi alle. Kun raaputat pentua vatsaa, se aktivoi koirasi ihon alla olevia hermoja, jotka lähettävät viestin suoraan selkäytimeen.

Keskushermosto lähettää sitten takaisin viestin, joka aktivoi jalkojen lihakset raaputtamaan ja potkimaan sen, mitä keho kokee ärsyttäväksi. Tämä ei tarkoita, että karvapallosi ei pidä vatsansa hieromisesta; se on vain kiehtova evolutionaarinen itsesuojelukeino.

Kutittavatko koirat tassuissaan? (Video)

Seuraavan kerran, kun pentu nukahtaa syvään, kokeile tätä hauskaa tapaa selvittääksesi, ovatko pennun tassut kutittavat. Youtuberi Mirca the Husky näyttää varmasti olevan!

Hauskoja tapoja pitää yhteyttä koiraasi

Kutitus voi olla hauska tapa vahvistaa sidettäsi koiraasi. Kun annat koirallesi paljon vuorovaikutusta ja henkistä stimulaatiota, voit lievittää tylsyyttä ja ahdistusta, parantaa hänen käyttäytymistään ja lisätä hänen itseluottamustaan. Kokeile aivopelejä pentujen kanssa. Esittele uusia leluja pitääksesi hänet stimuloituna. Saatat jopa haluta osallistua agilityharjoitteluun – se on erinomainen yhdistämiskokemus.

Tagged with: Trivia

Leave a Comment

Your email address will not be published.