Osaatko esittää “taidetta?”

Siellä on hyvännäköisiä uistimia. Ne eivät ainoastaan ​​pysty pyydystämään kaloja, vaan joillakin on varmasti esteettistä arvoa. Joskus vieheen pelkkä realistinen ulkonäkö on uskomatonta. Toisinaan se on pientä huomiota yksityiskohtiin tai ainutlaatuista ulkonäköä sellaiselle, joka ei ole tullut kokoonpanolinjalta. “Kauneus on katsojan silmässä.” Se, mikä voi olla sinulle vain ladattu tarvikelaatikko, voi olla muiden arvostettavaa taidekokoelmaa.

Aaron McAlexander, entinen “Master Caster”, maalaa käsin kampisyöttöjä, jotka mieluummin koristelen työpöytääni kuin heittäisin siveltimen kasaan, jossa se voi naarmuuntua tai, mikä pahempaa, kadota raajoille. Jeff Stokes on luonut linjansa Big Sky Glassworksin vieheet joka sisältää kehrät ja jigit, jotka on valmistettu lasista lyijyn sijaan. “Intohimoni kalastukseen on aina esiintynyt elinikäisen intohimoni taiteeseen rinnalla, mutta nämä kaksi eivät välttämättä liittyneet toisiinsa”, Jeff Stokes selittää verkkosivuillaan. “Mutta kun luovani harrastukseni johtivat minut opettelemaan lasilampputyötä, näin heti, kuinka väliainetta voidaan käyttää kalastukseen.”

Aion testata hänen jääjigiveistoksensa hyvin pian, mutta osittain siksi, että uskon, että riski kadottaa se jumiin pilkkimisen aikana on pieni

Minulla on myös vaikeuksia riskeerata joitakin perhotasojen huolellisia luomuksia. Perhot koostuvat pienistä koukuista ja materiaaleista, kuten peuran karvat ja eriväriset höyhenet, kelluvat ominaisuudet ja käyttäytyminen nopeassa virrassa. Nämä taitavien käsien (ei minun!) tekemät todentuntuiset jäljitelmät voivat kadota tyhjyyteen yhdellä koivun raajan ennenaikaisella läheisellä kohtaamisella.

Mutta entä jos SINÄ olet taiteilija?

Andy Sutthoffperhotaso, perhonheiton ohjaaja ja luoja #castingchat Twitterissä, luulee kalastavansa paremmin omilla luomuksillaan.

”Omilla perhoilla kalastaminen saa minut ottamaan riskejä ja laittamaan perhoja hankalille, mutta kalaisille alueille.” Hän on tarpeeksi itsevarma perhonsidontakykynsä suhteen, että jos hän menettää kärpäsen, hän tietää pystyvänsä sitomaan enemmän sinä iltana. Mutta hän lisäsi, että “3 dollarin kärpäsen menettäminen perhokaupassa sattuu.”

Jokaisessa heittotapahtumassa kalastaja ottaa uskossa harppauksen ja erottaa itsensä tarkoituksella (toivottavasti tilapäisesti) tärkeästä, arvokkaasta perheenjäsenestä elinikäisessä tarvikekokoelmassaan. On tilanteita, varsinkin uuden veden kanssa, joissa heitän vain sen, mitä en välitä menettää.

Mutta “laiva on turvassa satamassa, mutta sitä varten laivat eivät ole.” (William GT Shedd)

Ja tuo “taide” voi vain olla lippu isoon.


Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy on ulkoilukirjailija (http://www.justkeepreeling.com/) ja stressaantunut isä on kirjoittanut yli 380 blogia takemefishing.org-sivustolle vuodesta 2011 lähtien. Hän on syntynyt Floridassa, mutta kasvanut Oklahoman maatilojen lampien rannalla. Nyt hän jahtaa haukea, bassoa ja teräspäätä Pennsylvaniassa. Suoritettuaan eläintieteen kandidaatin tutkinnon OSU:sta hän työskenteli kalanhautomoissa ja kalastuksen tutkimusteknikona OSU:ssa, Iowan osavaltiossa ja Michiganin osavaltiossa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.