Murtaa jää

Oletko kiinnostunut pilkkimisestä?

Monilla pohjoisen alueilla jääpeitteisillä järvillä näkyy pieniä hahmoja, usein majoineen. Vaikka en tavallisesti lähesty vieraita ihmisiä, minua vetää puoleensa jokainen, joka pitelee onkiä. Ja suurin osa uusista tuttavistani puhuu mielellään kalastuksesta.

Ovatko nuo pilkkijät erilaisia? Tunkeutuisinko tunkeutumaan kuin kävelisin jonkun leiriin, vai olisiko se aivan kuin ohittaisin jonkun muun rantakalastajan?

Kysyin Tim Johnstonilta, paikalliselta pilkkijältä, tästä lähestyttävyysongelmasta.

”Useimmilla miehillä ei ole lainkaan ongelmia puhua muiden kanssa. Puhumme monien ihmisten kanssa jäällä.” Mutta hän lisäsi, että porattaessa onkijat yrittävät kunnioittaa toistensa tilaa.

Menestyminen kaikenlaisessa kalastuksessa vaatii usein tutkailua ja aikaa vedessä. Vieraile oikean pilkkijän luona ja saatat vain oppia yhden tai kaksi.

  1. Esimerkiksi aloittelevana pilkkijänä näytän aina huomaavan jonkin uuden järjestelyn, organisaation, varusteen tai varusteen.
    IceFishingPlatformHolders

  2. Keskustelupallon saat pyörimään tiedustelemalla jään paksuutta ja kuntoa.
    IceFishingFootWork

  3. Ja jos olet onnekas, he saattavat jopa jakaa tekniikkansa, kuten mikä syötti tai viehe, mikä syvyys ja miten he käyttävät sitä.

Huomasin, että pari onkijaa antoi miehelleen hieman enemmän toimintaa tönäisemällä siimaa muutaman kerran eristetyllä saappaalla muutaman minuutin välein. Eräs kaveri antoi minun jopa kuvata tätä tekniikkaa, jonka avulla voit pitää kädet kylmänä taskuissa eikä tarvitse kumartua. Hän virnisti ja sanoi: “En yleensä halua paljastaa salaisuuksia.”

Vaikka et vielä harrasta pilkkimistä, suosittelen tarttumaan jääkiinnikkeisiin ja napajäähakkuihin ja kokea hidas kävely todella kovassa vedessä. Se voi jopa olla hyvä tilaisuus kokeilla uutta “se ei ole minun syytäni” -vitsiäsi. Tai ei.


Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy on ulkoilukirjailija (http://www.justkeepreeling.com/) ja stressaantunut isä on kirjoittanut yli 380 blogia takemefishing.org-sivustolle vuodesta 2011 lähtien. Hän on syntynyt Floridassa, mutta kasvanut Oklahoman maatilojen lampien rannalla. Nyt hän jahtaa haukea, bassoa ja teräspäätä Pennsylvaniassa. Suoritettuaan eläintieteen kandidaatin tutkinnon OSU:sta hän työskenteli kalanhautomoissa ja kalastuksen tutkimusteknikona OSU:ssa, Iowan osavaltiossa ja Michiganin osavaltiossa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.