Lepää ja lataa uudelleen

Monipäiväisessä turnauksessa on yllättävän paljon strategiaa. Ei riitä, että löydät hyvän paikan yhteistyökykyisten kalojen kanssa; sinun on löydettävä 3 tai 4 päivän arvoinen viisi kovaa bassoa punnittavaksi. Tämä voi tarkoittaa säännöllistä veneajelua löytääkseen lisää paikkoja, tai jos kalastuksen määrä ja laatu on niin hyvää, kalastaja voi yrittää hallita kyseistä paikkaa koko tapahtuman ajan.

Kun saa ison kalan, haluaa toisen. Ja toinen. Lopulta kala saattaa lakata puremasta ja sinun täytyy kokeilla uutta aluetta. Joskus kalan pyynti houkuttelee lisää kaloja alueelle; joskus toiminta pelottaa muita kaloja. Paljon riippuu sellaisista tekijöistä kuin syvyys, peitto ja vuodenaika.

Näin jotkut ammattilaiset hallitsevat kuumia kalastusalueitaan, ei vain päivän aikana, vaan useiden päivien aikana. Tämä tietoisuus kalasta voi auttaa myös harrastus- tai jopa aloittelijaa.

FLW-ammattilainen onkija Dave Wolak ottaa huomioon vuodenaikojen liikkeet ja etsii aina paikkoja, joissa basso latautuu, ei sieltä, mistä kalat lähtevät. Jos ammattikalastaja Richard Howes löytää sellaisen paikan, hän ei ehkä koskaan poistu siitä paikasta. Hän jäisi tälle alueelle välttääkseen sen menettämisen muille turnauksen kalastajille, jotka saattavat muuttaa sinne. Mutta hän ei kalastaisi koko aikaa, ehkä hän söisi voileivän ja antaisi paikan levätä. Kevin VanDam voitti kolmannen Bassmaster Classic -klassikkonsa, kun hän ei koskaan poistunut pienestä poukamasta kolmessa päivässä.

Jos ammattilainen Richard Howes löytää kuuman paikan, hän ei ehkä koskaan jätä sitä.

Chris Lane, entinen Bassmaster Classic -mestari, puhui Guntersville-järven erityisalueista, jotka olivat pieniä, “noin kahden ruokapöydän kokoisia”. Hän arvioi näille upeille kalastuspaikoille tunnin lepoajan. Mutta se ajankohta riippuu. Hän sanoi, että hänen täytyy “tuntea se”.

Bassmaster Elite -kalastajan Todd Fairclothin latausaika on noin 30 minuuttia, varsinkin jos hän edelleen kalastaa samalla alueella. Päättäessään jäädäkö, lähteäkö vai palatako Bill Lowen ottaa huomioon mahdollisuuksien “ikkunat”, kuten lämpötilan, tuulen tai pilvisyyden muutokset. Tämän vuoden Bassmaster Classicin voittaja Randy Howell kalasti samalla alueella kaikki kolme päivää, mutta todellakin löysi onnenpuren vasta viimeisenä päivänä, ehkä veden lämpenemisen ja kirkkaana jatkuessa.


Saatat myös pitää

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy on ulkoilukirjailija (http://www.justkeepreeling.com/) ja stressaantunut isä on kirjoittanut yli 380 blogia takemefishing.org-sivustolle vuodesta 2011 lähtien. Hän on syntynyt Floridassa, mutta kasvanut Oklahoman maatilojen lampien rannalla. Nyt hän jahtaa haukea, bassoa ja teräspäätä Pennsylvaniassa. Suoritettuaan eläintieteen kandidaatin tutkinnon OSU:sta hän työskenteli kalanhautomoissa ja kalastuksen tutkimusteknikona OSU:ssa, Iowan osavaltiossa ja Michiganin osavaltiossa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.