Kuinka kauan kissa kestää kaunaa?

Tämä on aihe, joka on saanut paljon huomiota tutkijoilta (episodimuistin tutkimus), ja se on todella sidoksissa kissojen muistikykyyn sekä niiden aivojen rakenteeseen. Kuten monien muidenkin asioiden kohdalla, ihmiset tarkkailevat eläinten käyttäytymistä ja yrittävät kääntää sen ihmistermeiksi. Itse asiassa kissat eivät itse asiassa tunne kaunaa muita kohtaan huolimatta siitä, että heidän käytöksensä antaa usein sellaisen vaikutelman.

Kissat ovat erittäin käytännöllisiä olentoja. Aina kun he tekevät jotain, voit luottaa ilman epäilystäkään, että se on heidän omaa etuaan. Ruoan nauttiminen ja leikkiminen ovat kaksi esimerkkiä tästä toiminnasta. Ruoan nauttiminen on sekä biologinen tarve että nälkää tyydyttävä käyttäytyminen. Yksinkertaisesti sanottuna pelaaminen tuo esiin heissä parhaat puolet.

Kissan muistin kapasiteetti

Ennen kuin voimme rationaalisesti keskustella kaunan pitämisestä, meillä on oltava vankka käsitys siitä, kuinka kissa tallentaa muistoja. Loppujen lopuksi, jotta kissa voisi kantaa vihaa rikkojaa kohtaan, se tarvitsee muistin jostain aikaisemmasta väärinteosta.

Oletetaan nyt väittelyn vuoksi, että seisot kissan hännän päässä. Jos annat vaikutelman, että olet tietoinen virheestäsi ja hyvität sen, kissa ei pidä tapahtumaa merkityksettömänä. Se säilyttää tapahtuman lyhytaikaisen säilytyksensä muistissa noin 16 tuntia.

Jos pidättäydyt tekemästä samaa rikosta tuona aikana, kissa todennäköisesti unohtaa sen. Jos teet sen uudelleen, kissa saattaa ajatella, että olet joku, joka aiheuttaa sille usein kipua, ja se tallentaa nämä tiedot pitkäkestoiseen muistiinsa, jotta se voi muistaa ne, jos se joskus joutuu uudelleen kosketuksiin kanssasi. Tämä saattaa olla tekijä sen päätöksessä välttää sinua tulevaisuudessa. Tämä pitkäaikainen muisti voi kestää eliniän.

Koska sinä ruokit kissaa säännöllisesti, kertaluontoisen onnettomuuden kompensoi se, että tarjoat sille ruokaa; siksi ei ole kissan edun mukaista keskittyä tähän tapahtumaan, ja siksi se unohdetaan.

On mielenkiintoista huomata, että vaikka kissoilla on lyhytaikainen muisti, joka kestää 16 tuntia, koirilla on muisti, joka kestää vain kaksi minuuttia, ennen kuin ne unohtavat kertaluonteiset tapahtumat. Koira pystyy kompensoimaan tämän käyttämällä muita erikoistuneita muistoja. Näyttäisi siltä, ​​että kissat kantavat kaunaa enemmän kuin koirat tämän selvän eron vuoksi niiden muistirakenteissa.

Ei kaunaa

Kun puhutaan kissan seuralaisista, “epäkohta” ei ehkä ole sopivin sana käytettäväksi. Kauna merkitsee jonkinasteista katkeruutta sekä tuomiota rikkomuksen tehneen henkilön aikeista.

Kun kissa siirtää tietoa henkilön toistuvista käyttäytymisistä lyhytaikaisesta muististaan ​​pitkäaikaiseen muistiinsa, se tekee niin vain parantaakseen selviytymismahdollisuuksiaan. Se muistuttaa, että tietyllä henkilöllä on tapa vahingoittaa sitä, ja jotta kissa voi estää itselleen lisää vahinkoa, se ryhtyy varotoimiin varmistaakseen, että kuvio ei jatku.

Katun esiintyminen kissassa viittaa siihen, että kissa on pohtinut syitä ihmisen toimiin ja muodostanut mielipiteen kyseisen henkilön moraalisesta luonteesta. Se ei säilytä pahaa tahtoa henkilöä vastaan; sen sijaan se on tietoinen siitä, että sen on varauduttava tällaisiin tapahtumiin tulevaisuudessa.

Kissa kouluttaa ihmistä antamaan sille ruokaa

Kuntoutus

Jos ihminen katuu ja pidättäytyy toistamasta käyttäytymistä, joka aiheutti kissalle vahinkoa, kissan pitkäaikaismuistiin tallennetut tiedot muuttuvat. Tämä puolestaan ​​johtaa asteittaiseen uhkatason laskuun, eikä kissa enää näytä olevan kaunaa ihmistä kohtaan. Tämä kestää toistuvia tapaamisia, joissa ei ole tapahtunut huonoa käytöstä.

Selviytymisen vaistot

Selviytyminen on juurtunut syvälle kissan henkiseen meikkiin. Tämän valossa kissan on täysin järkevää muistaa tapahtumat, jotka aiheuttivat sille kipua tai kokivat ahdistuksen. Tämän osoittamiseksi poistetaan ihmiset hetkeksi yhtälöstä. Oletko huomannut, että kun kissa toteaa, että tietyillä alueilla on epäystävällisiä kissoja, se yleensä välttää niitä, koska se parantaa sen selviytymismahdollisuuksia ilman loukkaantumisia.

Varoitukset

Kissat antavat yleensä reilun varoituksen ihmisille, jotka häiritsevät sitä, ja kun varoitus jätetään huomiotta, kissa ymmärrettävästi ajattelee, että toiminta on tahallista vahingoittaa sitä. Näitä varoituksia ovat:

 • Pitää etäisyyttä sinuun
 • Poistuu huoneesta, kun se näkee sinut sisään
 • Häntä heiluttelemalla, mitä alempana, sitä vakavampi varoitus.
 • Kiinnittää korvansa päätään vasten.
 • Tuijottaa sinua laajentuneilla pupillilla
 • Hiukset hännän pystyssä.
 • Kaareva selkä, kun se tuijottaa sinua.
 • Sanalliset varoitukset, kuten murina tai jopa sihiseminen.
 • Swing sinua kohti kynnet auki.

Toimet, jotka vihaavat kissasi

Esimerkkejä asioista, jotka voivat saada kissasi vihaiseksi, ovat sen nostaminen ja pitäminen, kun se ei osoita, että se on ok.

 • Kivun aiheuttaminen, esimerkkimme hännän päällä seisomisesta.
 • Kissasi silittäminen turkin suuntaan.

Muut asiat, joita kissa saattaa pitää epäonnistumisena tehtävien suorittamisessa, voivat myös ärsyttää sitä.

 • Et onnistunut puhdistamaan sen hiekkalaatikkoa
 • Siirsit huonekaluja ympäri
 • Ei pidä kiinni rutiineista
 • Ei kiinnitä huomiota, kun se sitä vaatii

Näemme tästä, että kissasi näkee maailman olevan olemassa tarpeidensa parissa. Jos et huolehdi siitä riittävästi, Se huomaa epäonnistumisesi ja rankaisee sinua, kunnes korjaat huonon käytöksesi.

Viimeinen ajatus

Kuinka kauan kissa pitää kaunaa? Yllä olevasta artikkelista näet, että kissasi ei niinkään pidä kaunaa vaan yksinkertaisesti välittää tunteistaan ​​sinulle. Voit sanoa, että osoittamalla sinulle vähemmän suotuisaa palautetta, se yrittää kouluttaa sinua suorittamaan roolisi paremmin.

Leave a Comment

Your email address will not be published.