Kuinka kalat estävät jäätymästä talvella?

Pohjois-Yhdysvalloissa on keskitalvea, ja lämpötilat ovat olleet jatkuvasti pakkasen puolella viikkoja. Muutama kalakaveri puhutteli sinut pilkkimispäivään järvellä, joten nyt istut hökkelissä, siemailet lämmintä aamukahvia ja ihmettelet, kuinka ihmeessä kalat selviävät koko talven noin kylmässä vedessä. joka tapauksessa?

Vastaamiseen kysymykseen, kuinka eväystävämme onnistuvat pysymään hengissä ja uimassa talven aikana, vaikuttaa itse asiassa muutama tekijä… vaikka tuulen kylmyys laskeekin reilusti alle nollan. Tässä on muutamia esimerkkejä:

  • Talvikuukausina useimmissa tapauksissa vain ylemmät muutaman jalan vesi jäätyy kiinteäksi (jään paksuus riippuu tietystä alueesta ja sääolosuhteista). Kun ylemmät kerrokset jäätyvät, ne itse asiassa auttavat toimimaan esteenä tai eristyksenä alla olevan kylmän ilman ja lämpimämmän veden välillä. Tämä pitää veden nestemäisenä ylempien jääkerrosten alla ja kalat voivat elää siellä mukavasti. Yksi tärkeä huomio jään paksuudesta: Tarkista aina ennen kalastuksen aloittamista varmistaaksesi, että jää on vähintään 4 tuumaa paksu ja kestää kehon painoasi.

  • Tuulen jäähdytystekijän suhteen on hyvä muistaa, että vaikka talvituulet puhaltavat rajusti jään yläpuolella ja saavat ilman tuntumaan vielä kylmemmältä kuin se todellisuudessa on, tuulella ei ole samaa vaikutusta jään alla.

  • Veden lämpötila vaikuttaa myös kalojen hengitykseen ja aineenvaihduntaan. Talvella, kun vesi on kylmää ja ruokaa on vähemmän saatavilla, hengitysnopeus hidastuu, koska kalat tarvitsevat vähemmän happea aineenvaihdunnan mukautuessa. Tästä syystä kalat eivät käytä yhtä paljon energiaa, liikkuvat yhtä nopeasti tai taistelevat samalla tavalla kuin lämpiminä kuukausina.

Nyt kun tiedät hieman enemmän siitä, kuinka kalat selviytyvät vuoden kylmimpien kuukausien aikana, miksi et opettaisi muutamia uusia pilkkimistekniikoita, joita voit soveltaa seuraavan kerran, kun aiot viettää muutaman tunnin hökkelissä? Sitten, kun olet saanut kivan kalan jään läpi, älä unohda lähettää suosikkikuviasi yhteisön kuvagalleriaan.


Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson on palkittu ulkoilukirjailija, naisten urheilukalastuksen puolestapuhuja, IGFA:n maailmanennätyksen haltija ja makean veden opas, joka asuu Lounais-Floridassa. Hansonin kirjallinen työ on ilmestynyt julkaisuissa, kuten Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine ja USA Today Hunt & Fish. Lisätietoja hänen työstään on osoitteessa shefishes2.com tai seuraa häntä Instagramissa @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published.