Kuinka estää pehmeiden muovien muodostuminen ympäristölle haitallisiksi

Hieman yli vuosi sitten Mainen osavaltion edustaja Paul Davis ehdotti lakia, joka kieltää kaikkien muovimatojen käytön virkistyskalastuksessa. BASSin ja American Sportfishing Associationin kaltaiset ryhmät kritisoivat ehdotusta, kunnes tehtiin lisää tutkimuksia sen selvittämiseksi, olivatko muovi-/kumimadot todella haitallisia ympäristölle. Biologit saivat päätökseen tutkimuksen, jossa todettiin, että muovimadot eivät olleet riittävä ongelma ja että lainsäädäntöä ei tuolloin tarvittu. Se, mitä monet ihmiset, minä mukaan lukien, veivät tästä tapahtumasta, oli todella kaksijakoista. Ensimmäinen oli se, että pehmeät muovit eivät hajoa ajan myötä; toiseksi, koska ne eivät hajoa, voimme pitää niitä pentueina.

Jos emme ole osa ratkaisua, olemme osa ongelmaa, ja olemme nähneet tämän tilanteen ennenkin. Sen sijaan, että he heittäisivät tölkkejä ja pulloja ulos autojemme ikkunasta, ihmisten tulisi tuoda ne kotiin ja heittää ne roskakoriin. Ongelma ratkaistu. Mitä tulee kumimatoihin/syötteihin, sama asia. Voimme myös vaikuttaa ympäristöön.

Näin:

  1. Sen sijaan, että heittäisit käytetyt muovit yli laidan, tuo ne takaisin laituriin ja laita ne roskakoriin.

  2. Laita ne liiviin tai tarvikelaatikkoon.

  3. Käytä asianmukaisia ​​koukkuja ja kiinnitä ne oikein, jotta ne eivät lennä pois heittäessäsi.

  4. Vaihda revityt syötit ja vaihda ne uusiin. Aina tulee olemaan palasia, jotka eivät pääse veneeseen ja se on vain osa kalastusta.

Se kuulostaa minusta helpolta korjaukselta, eikä se eroa muista suojelutoimenpiteistä, joita meillä on käytössä. Emme heitä soodatölkkejä yli laidan. Emme jätä käytettyä monofilamenttia penkkiin. Myrkyttömät painot ovat yleisiä, ja niitä käytetään laajalti. Ratkaisu on meissä ja jos ryhdymme perässämme, emme tarvitse lainsäädäntöä. Ehkä sitten voimme keskittyä muihin ongelmiin, joihin on puututtava, kuten kalakantojen parantamiseen ja avoimempaan tilaan. Haluaisin siitä kovasti, eikö niin?


Saatat myös pitää

Tom Times

Tom Times

Tom Keer on palkittu kirjailija, joka asuu Cape Codissa, Massachusettsissa. Hän on Upland Almanac -lehden kolumnisti, Covey Rise -lehden avustava kirjoittaja, Fly Rod- ja Reel and Fly Fish America -lehden avustava toimittaja ja Recreational Boating and Fishing Foundationin Take Me Fishing -ohjelman bloggaaja. Keer kirjoittaa säännöllisesti yli tusinaan ulkoilmalehteen kalastukseen, metsästykseen, veneilyyn ja muihin ulkoiluun liittyvistä aiheista. Kun he eivät kalasta, Keer ja hänen perheensä metsästävät vuoristolintuja kolmen englantilaisen setterinsä yli. Hänen ensimmäinen kirjansa, Fly Fishers Guide to the New England Coast, julkaistiin tammikuussa 2011. Vieraile hänen luonaan osoitteessa www.tomkeer.com tai klo www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published.