Juuri mitä tarvitsen, uusi vene

Kalastukseen osallistumattomat ystäväni (joita on vähän, voin lisätä), pudistavat päätään katsoessaan sivupihaani. He näkevät Maritime Skiff -keskikonsolini, jota käytän kalastukseen. Ostin sen uutena 20 vuotta sitten, ja se on ollut jokaisen pennin arvoinen. Skiffin vieressä on ankkaveneeni, ja sain sen käyttöön noin 15 vuotta sitten. Moottoriveneiden vieressä on Hobie Cat, jonka naapurini antoi minulle ilmaiseksi. Se vaatii korjausta, jonka aion tehdä tänä keväänä. Minulla on muutama kajakki hajallaan runkojen välissä sekä kanootti. Ne ovat peräisin vuosien säästämisestä ja rahoituksesta, ja ne ovat loistava alku kokoelmalleni. Ja koska ne ovat niin hauskoja, aloita ensimmäisen veneesi suunnittelu. Tai toinen. Tai kolmas.

Mutta katson aina uutta/käytettyä venettä samasta syystä kuin uusia vavoja. Ei ole yhtä täydellistä venettä kaikkiin olosuhteisiin. Skiffini on modifioitu vee ja vetää 9 tuumaa vettä. Se on kevyt ja vakaa, mikä tekee siitä täydellisen sekä makealle että suolaiselle vedelle. Käytän sitä säännöllisesti tasanteilla kalastaessani, ja se on täydellinen jokien suistoissa. Joskus en pidä siitä, jolloin meret alkavat vieriä. Miksi? Kun tuulet nousevat yli 25 MPH, mikä yleensä tarkoittaa, että kalastus on melko hyvää, se jysähtää hieman. Syvemmällä Vee, jolla on enemmän rungon painoa, leikkaa chop läpi, ja se olisi miellyttävämpää kaikkialla.

Nyrkkisääntöni venettä valittaessa on samanlainen kuin tärkeimmät ostokset. Koska mitään “täydellistä” ei ole olemassa, noudatan 80/20 sääntöä. Etsin venettä, joka toimii hyvin 80 % olosuhteista, joita käytän: matalassa vedessä keskisyvään kalastukseen, kevyet vaihtelevat päivät, kalastus rannikon saarilla ja kielekkeillä ja tietysti perheen yhteistä aikaa uimiseen. , sukellusta ja puristamista. Sen jälkeen voin siirtyä erikoisosaamiseen ja täyttää loput 20 %. Minun 20 % on offshore-vene, joka kestää suuria meriä ja huonoa säätä. Siinä on syvä veto, joka leikkaa aaltojen läpi ja on riittävän helppo, jotta voin juosta yksin. En ole vielä päässyt sinne, mutta tulen. Se on vain ajan kysymys.

On olemassa useita tapoja ostaa edullinen uusi vene:

  1. Ensimmäinen on veneen rahoittaminen. Kun rahoitin uutta venettäni monta vuotta sitten, maksoin 157 dollaria kuukaudessa. Se oli hieman yli viisi taalaa päivässä, mikä on yhden aamun kahvikupillisen ja bagelin hinta. Toisin kuin autojen rahoitus, veneet voidaan rahoittaa 10-15 vuodeksi.

  2. Tutustu sekä uusiin että käytettyihin veneisiin, jotka ovat myös loistava tapa mennä. Monet veneilijät investoivat uusiin aluksiin muutaman vuoden välein, mikä tarkoittaa, että käytettyjen veneiden markkinat ovat aina täynnä hyviä tarjouksia.

  3. Aloita veneestä, jota voit käsitellä. Ehkä se on samanlainen kuin vene, jossa olet ollut aiemmin (kuten kaverin) tai vene, joka ei ole liian monimutkainen (kuten vene, jossa on keulapotkurit).

Voit kiertää vain kerran elämässä, mutta jos teet sen oikein, yksikin riittää. Lähetän kuvia uudesta veneestäni kun löydän sen. Toivon, että sinä teet samoin.


Saatat myös pitää

Tom Times

Tom Times

Tom Keer on palkittu kirjailija, joka asuu Cape Codissa, Massachusettsissa. Hän on Upland Almanac -lehden kolumnisti, Covey Rise -lehden avustava kirjoittaja, sekä Fly Rod- että Reel and Fly Fish America -lehden avustava toimittaja ja Recreational Boating and Fishing Foundationin Take Me Fishing -ohjelman bloggaaja. Keer kirjoittaa säännöllisesti yli tusinaan ulkoilmalehteen kalastukseen, metsästykseen, veneilyyn ja muihin ulkoiluun liittyvistä aiheista. Kun he eivät kalasta, Keer ja hänen perheensä metsästävät vuoristolintuja kolmen englantilaisen setterinsä yli. Hänen ensimmäinen kirjansa, Fly Fishers Guide to the New England Coast, julkaistiin tammikuussa 2011. Vieraile hänen luonaan osoitteessa www.tomkeer.com tai klo www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published.