Hieno viiva

On olemassa laaja valikoima siiman vahvuuksia, joita ihmiset voivat käyttää bassokalastuksessa. Se, mitä käytetään, riippuu siitä, missä ja miten onkija haluaa kalastaa. Esimerkiksi monet Bassmaster Elite Tournament -ammattilaiset, kuten Tommy Biffle, käyttävät usein 65 punnan painotestiä kääntääkseen tai nostaakseen raskaan jigin matalassa vedessä, kun basso on laskettava nopeasti raskaaseen kasvillisuuteen tai paksuun peittoon. Toisessa päässä Aaron Martens saattaa käyttää 4 punnan siimaa hienostuneeseen drop-shotting-tekniikkaansa, yleensä syvemmällä ja offshoressa.

Vaalea viiva on myös heikompi linja, joten miksi sitä edes käytetään? Se, että siima on pienempi, ei tarkoita, että kala olisi pienempi. Vanha sanonta kuuluu: “Suurin kala osuu kevyimpään siimaan.” Äskettäin Teksasissa kalastaja Stephen Proctor kalasti crappieä 4 punnan siimalla ja päätyi 13+ punnan painoisen bassoon.

Kevyempi siima pienemmällä halkaisijalla tarkoittaa, että siinä on vähemmän kitkaa ja siten suurempi valuetäisyys. Tämä auttaa estämään kalan pelottelun, kun vene saa liian lähelle. Kun purema hidastuu, kuten nyt kylmemmällä vedellä, vaihtaminen hienoon, lankamaiseen linjaan voi auttaa yhteyksien jatkumista. Tämä pätee myös silloin, kun kalat ovat voimakkaasti paineistettuja, erityisen hienovaraisia ​​tai erittäin kirkkaassa vedessä.

Toinen syy valita kevyt linja on korkeampi hauskuus ja kovempi haaste. Haastattelussa muutama vuosi sitten BASSin perustaja Ray Scott ehdotti, että kevyet viivat voisivat olla seuraava haaste turnausformaateissa.

Parhaiten arvostetun National Fishing Show’n “Jarrett Edwards Outdoors” juontaja on kevyt siimafanaatikko, joka pitää mieluummin 5 punnan testisiimasta kehruukelalla. Hänellä on myös hämmästyttävä tekniikka kevyissä linjataisteluissaan. Yksi pyörivän kelan ongelmista on siiman kiertyminen, koska kela lepää vavan sivulla. Mitä enemmän viiva kiertyy, sitä enemmän se jännittyy katkeamispisteeseen ja sitä enemmän silmukoiden tai solmujen mahdollisuus. Hämmästyttävää kyllä, Jarrett kääntää veto-asetukset täysin tiukemmiksi. Sen sijaan, että tämä kokenut kalastaja antaisi löysän vedon kompensoida painetta, jota suuri kala kohdistaa mikrosiimaan, tämä kokenut onkija kelaa tai jopa antaa kahvan pyöriä taaksepäin ja hidastaa sitä painamalla kämmenellä, kun kala hidastaa juoksua. .

Kun kalastaa kevyellä siimalla, Bassmaster Elite Gerald Swindle jakoi neuvoja Wired2Fishista,, “Älä hätäänny. Ei kiirettä.”

Lisättäköön, että laskeutumiseen ei haluta viedä liian kauan ja kaloja stressata liikaa. Kuitenkin, kun Jarrett Edwards kuvaa esitystään, hänellä on vedenalainen valokuvaaja, joten sekä hänellä että hänen yleisöllään on ilo katsella massiivista bassoa vahingoittumattomana, kun hän sanoo: “Nähdään, kulta.”

Kokemuksen myötä tiedän milloin ja miten kalaa lasketaan siimaan ja tänä talvena aion yrittää saada lisää. Mitä vahvuutta linjaa käytät ja miksi?


Saatat myös pitää

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy on ulkoilukirjailija (http://www.justkeepreeling.com/) ja stressaantunut isä on kirjoittanut yli 380 blogia takemefishing.org-sivustolle vuodesta 2011 lähtien. Hän on syntynyt Floridassa, mutta kasvanut Oklahoman maatilojen lampien rannalla. Nyt hän jahtaa haukea, bassoa ja teräspäätä Pennsylvaniassa. Suoritettuaan eläintieteen kandidaatin tutkinnon OSU:sta hän työskenteli kalanhautomoissa ja kalastuksen tutkimusteknikona OSU:ssa, Iowan osavaltiossa ja Michiganin osavaltiossa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.