Euroviipaleet: Jigipommien ostaminen, sitominen ja kalastus | Hatch Magazine

Euronymphing-taktiikoista on tullut suosittuja perhokalastajien keskuudessa useista syistä. Kuviot on helppo sitoa, takila ja valu on yksinkertaista ja mikä tärkeintä, kärpäset saavuttavat syvyyden nopeammin kuin millään muulla nymfitaktiikilla. Kun kalastetaan pinnan alla, syvyys on ensiarvoisen tärkeää – ja se voi usein tehdä eron keskinkertaisen vesipäivän ja upean päivän välillä. Mentorini Joe Humphreys sanoo mielellään, että ero ok-nymferin ja hienon nymferin välillä on yksi jaettu laukaus. Toisin sanoen sellaisen, joka saa lentää iskualueelle mahdollisimman nopeasti ja pitää ne siellä esityksen ajan. Mitä tulee streamer-kalastukseen (toinen maanalainen lähestymistapa), perhojen saaminen iskualueelle – niiden saattaminen syvälle – on yhtä tärkeää. Siksi nykyään kalastan jigisuojia Euro-rigilläni useammin kuin käytän perinteisiä streamer-taktiikoita, kuten uppoavia siimoja ja nivellettyjä serpentiinejä. Vaikka löydän edelleen käyttöä perinteisille streamer-malleille, olen myynyt kalastusjig-viiruja suurimman osan streamer-kalastustani.

Tässä on ominaisuuksia, joita etsin ostaessani tai sitoessani jigisuojia.

Koukku

Pidän koukkusuosikkina suuria, piikkittömiä, kilpailujigikoukkuja, joihin voi sijoittaa ylisuuren volframihelmen. Käytän tällä hetkellä Fulling Mill FM5045 koukut koossa 8 ja 10, joiden avulla voin sitoa 1-3″ pitkiä jigiviiruja – täydellinen koko ja pituus kotiveteeni. Tämä koukkukohta on neulaohut, välttämätön jigikalastuksessa useimmilla euronymfivapoilla, joissa on pehmeät kärjet. Perinteisessä streamer-kalastuksessa useimmat kalastajat opetetaan irroittamaan perho siimakädellä. Mutta usein Euro-rigillä kalastaessa vavan kärkeä käytetään koukun asettamiseen, aivan kuten käyttäisit koukkua laskettaessa Euro-nymfiä. Pidemmät tangot, joissa on pehmeämpi kärki, taipuvat enemmän koukun aikana. Mitä suurempi tangon mutka on, sitä vähemmän koukun asettamiseen syntyy voimaa, jolloin ohuet, terävät koukun kärjet ovat onnistumisen edellytys.

Muista, että mitä paksumpi koukun kärki on, sitä enemmän energiaa tarvitaan koukun asettamiseen kalan suuhun. Tästä syystä käytän sellaisia ​​koukkuja Fulling Mill’s FM5045 esimuotoiltujen lyijyjig-koukkujen sijaan, koska monet näistä koukkukohdista ovat halkaisijaltaan lähes kaksinkertaisia ​​ja vaativat enemmän voimaa koukun kiinnittämiseksi kalan suuhun. Jos jigit lyhyemmällä ja jäykemmällä perhovavalla, ohuen koukun kärjen tarve ei ole yhtä tärkeä. Jos kalastat trophy-kokoista taimenta, sinun kannattaa käyttää paksumman koukun lisäksi myös raskaampaa perhovapaa. Mielestäni 11′ 3wt eurovapa yhdistettynä Fulling Millin FM5045-koukkuihin (tai vastaaviin) on kuitenkin enemmän kuin riittävä keskikokoiselle taimenelle, jota kohtaan PA:n keskustassa.

George Danielin Sculp Snack Euro Streamer -perho

George Danielin Sculp Snack Euro Streamer (kuva: George Daniel).

Helmi

Ylisuuret volframihelmet tarjoavat sekä syvyyden että hallinnan. Euro streamerillä kalastaessani mieluummin kalastan raskaalla jigisuoralla, joka ankkuroi itsensä lähelle puron pohjaa samalla kun käytän vavan kärkeä streamerin pitämiseen halutulla syvyydellä. Yksi keskeinen ominaisuus streameriisi yhteydenpidossa ylös ja alas jigging-esityksen aikana on pitää linja/johtaja tiukkana koko prosessin ajan. Haluan, että streamer painaa tarpeeksi säilyttääkseen jännityksen koko esityksen ajan. Koko esityksen ajan nostan ja lasken perhoa vavan kärjellä, niin että jigging-liikkeen aikana ei ole juurikaan löysyyttä. Jos et tunne jatkuvaa jännitystä kanssasi, tarvitset todennäköisesti raskaamman kärpäsen. Voit myös lisätä pienen jaetun laukauksen jigipään lähelle painon lisäämiseksi sen sijaan, että vaihtaisit raskaampaan perhoon.

Chuck Kraftin Kreelex Minnow

Chuck Kraftin Kreelex Minnow (kuva: George Daniel).

Materiaalit

Käytä luonnollisia ja synteettisiä materiaaleja, jotka vuotavat vettä. Aiemmin käytin jiginauhassani materiaaleja, kuten villaa ja kania, ja ajattelin, että nämä materiaalit imevät vettä auttamaan kuvion upottamista. Vaikka nämä materiaalit auttavatkin kärpäsen uppoamisessa, ne ovat kalliita, koska ne lisäävät vetoa esityksen aikana. Euro streamer -kalastuksessa iskut eivät aina ole rajuja, kun kala iskee perhoon sellaisella voimalla, että tuntuu kuin vapa repäisisi käsistä. Sen sijaan lakot ovat usein pehmeitä, jolloin esityksen aikana tuntuu vain pienintäkin jännitystä.

Kun kalastat materiaaleilla, kuten villalla ja kanilla, voi tuntua siltä, ​​että vetäisit märkää sukkaa vedessä, mikä vie sinulta herkkyyden esityksen aikana. Sen sijaan käytän mieluummin materiaaleja, jotka vuotavat vettä, jolloin kuvio liukuu ja liukuu veden läpi ilman vastusta. Käytän tähän enimmäkseen synteettisiä materiaaleja, mutta luonnonmateriaalit, kuten bucktail ja marabou, ovat erinomaisia ​​valintoja sujuvan, liukuvan esityksen saavuttamiseksi. Tällaisten materiaalien käyttö antaa sinun tuntea pehmeimmät iskut.

Koko

Tee sileämmäksi ja pienemmäksi saavuttaaksesi syvyyden. Etsin tai suunnittelen jigisuojia, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin nykyiset suositut Euro-nymph-kuviot – sulavia ja tiheitä. Näitä kuvioita ei ole suunniteltu uidakseen paljon liikettä. Sen sijaan niiden tarkoituksena on saavuttaa nopeasti syvyyttä. Liike syntyy, kun onkija liikuttaa vavan kärkeä ylös ja alas. Tykkään käyttää yhden koukkupisteen kuvioita, joissa on pidempi häntä ja kumiset jalat. Pienemmät yhden koukun pisteen kuviot (esim. aiemmin mainitsemani 1-3″) putoavat nopeammin kuin suuremmat, nivelletyt kuviot. Jigistriimin runko ja pää on ohuempi ilman turhaa bulkkia. On olemassa lukemattomia vaihtoehtoja hoikan profiilin saavuttamiseksi, joten käytä materiaaleja, jotka luovat jigisuojia, jotta voit kalastaa itsevarmasti. Kaksi suosikkini jigisuojia sisältää muunnelman Chuck Kraft Kreelex Euro jigi ja minun Sculp Snack Jig. Säätämällä näiden kahden kuvion kokoa, painoa ja väriä tunnen, että voin kattaa melkein minkä tahansa kohtaamani taimentilanteen.

kalastus euro jig serpentiinit

Euro jig streamer -esityksen tekeminen (kuva: George Daniel).

Viimeinen Sana

Pidän näistä kuvioista eniten niiden yksinkertaisuudesta ja helppoudesta sitoa. Vaikka olemme keskittyneet tässä keskustelussa taimenen kalastustapoihin, olen omaksunut samoja käsitteitä sitoessani jigisuojia muille kalalajeille, mukaan lukien basso, poikkuri, karppi ja jopa myski. Valaan ja riisun edelleen perinteisiä streamer-kuvioita, mutta kun kalat eivät ole yhtä halukkaita jahtaamaan ruokaansa, sinun on saatava taistelu kaloille. Näiden yksinkertaisten jigisuojien rakentaminen ja kalastus on yksi tapa saavuttaa menestystä näinä aikoina. Joustavuus on avain menestykseen, ja jos et ole ennen kokeillut jigisuojia Euro rigillä, tulet olemaan iloisesti yllättynyt tuloksista.

Leave a Comment

Your email address will not be published.