Etsi paikkoja reiän poraamiseen

Ihmiset, jotka eivät pidä jääkalasta, ajattelevat, että urheilussa ei ole muuta kuin jäälle menoa, reiän poraamista ja kalan pyytämistä. Tämä on varmasti yksi tapa toimia, mutta todennäköisyys on korkea, että olet hieman ujo kalanpyyntiosastolla. Taitavat kalastajat käyttävät tervettä järkeä, joka alkaa kauan ennen kuin jää on tarpeeksi paksu tukemaan hökkeliä, ajoneuvoa tai kalastajaryhmää.

Monissa tapauksissa partio alkaa säännöllisen kalastuskauden aikana. Kalastajat tekevät muistiinpanoja topografisiin karttoihin, GPS:ään tai mielessään tietyistä alueista, joilla käydään uudelleen, kun vesi on jäässä. Tulo- ja ulostuloaukot ovat yleisesti kohdealueita, joissa kalaa löydetään jään muodostumisen jälkeen. Lammeen tai järveen virtaava vesi on hyvä ravintolähde varsinkin sateen jälkeen. Tuloaukot levittävät syöttikalaa yleiselle alueelle, ja on järkevää levittää kärjet ympäri läheisyyttä. Pistorasiat keskittävät syöttikalat, koska ne kohdistavat paljon painetta ohjatessaan vettä järvestä jokeen. Yksi huomionosoitus on, että juoksevan veden läheisyydessä jää voi olla ohuempaa kuin keskellä. Perusta myymälä riittävän kauas virtaavasta vedestä ja saat molempien maailmojen parhaat puolet.

Vedenalaiset rakenteet, kuten kivikasat, reunakivet, kuolleet ja muut muodostelmat, ovat paikkoja, joissa kalat kokoontuvat. Petoeläinten on paljon helpompaa kiinnittää syöttikala kiveä vasten kuin ajaa se alas ulkona, ja niiden opportunistinen ruokintakäyttäytyminen on johdonmukaista ympäri vuoden.

Kalat haluavat juosta reunoilla, ja pudotukset tai muutokset maastossa ovat tärkeitä kohdistamista. Linjat, joilla matalikot laskeutuvat ja alueet, joilla ne nousevat takaisin ylös, ovat erinomaisia ​​paikkoja etsiä kaikenlaisia ​​riistakaloja. Joskus ne ovat syvemmällä puolella ja toisinaan ohuemmassa vedessä, joten levitä sauvojasi, kunnes löydät niiden sijainnin.

Lähteet ovat upeita paikkoja löytää kalaa. Jatkuva vedenvaihto pohjasta luo aina hyvän kalastuksen, ja jos sellaisen löytää, se on yleensä erinomaista. Huomaa syvyys ja aseta elävä syöttisi noin kaksi jalkaa pohjan yläpuolelle. Jos jigit, pomputtele viehe pois pohjasta.

Kalakaikulaitteet ja kannettavat kaikuluotaimet voivat auttaa näkemään, mitä jään alla on, kun taas vanhan koulun kalastajat (kuten minä) luottavat karttoihin, karttoihin ja vedessä vietettyä aikaa. Molemmat tavat toimivat hyvin, ja muutamalla säädöllä ja muokkauksella saat kiinni kalastuksen sijaan.


Saatat myös pitää

Tom Times

Tom Times

Tom Keer on palkittu kirjailija, joka asuu Cape Codissa, Massachusettsissa. Hän on Upland Almanac -lehden kolumnisti, Covey Rise -lehden avustava kirjoittaja, sekä Fly Rod- että Reel and Fly Fish America -lehden avustava toimittaja ja Recreational Boating and Fishing Foundationin Take Me Fishing -ohjelman bloggaaja. Keer kirjoittaa säännöllisesti yli tusinaan ulkoilmalehteen kalastukseen, metsästykseen, veneilyyn ja muihin ulkoiluun liittyvistä aiheista. Kun he eivät kalasta, Keer ja hänen perheensä metsästävät vuoristolintuja kolmen englantilaisen setterinsä yli. Hänen ensimmäinen kirjansa, Fly Fishers Guide to the New England Coast, julkaistiin tammikuussa 2011. Vieraile hänen luonaan osoitteessa www.tomkeer.com tai klo www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published.