Ensimmäiset kalatarinat

Lapseni rakastavat kaikkea veteen liittyvää. Vaikka ei varsinaisesti kalasta tai veneile, perheeni pelaa kalastukseen liittyviä pelejä ja käy silti jokaisessa akvaariossa, venenäyttelyssä, kalanhautomossa ja lemmikkikaupassa vain saadakseen mahdollisuuden nähdä jotain vedessä.

Jotkut valikoidut varhaiset lukumateriaalit ovat saattaneet edistää tätä innostusta. Tässä muutamia mieleen tulleita otsikoita:

Tohtori Seussin klassikko “Red Fish, Blue Fish” on hyvä johdatus kalastukseen varhaisille lukijoille hauskoilla riimeillä ja hymyilevien olentojen kirkkailla väreillä.

April Pulley Sayren “Trout Trout Trout” kuvataan enemmän huvittavaksi “lauluksi” kuin tarinaksi 5-8-vuotiaille. Hassuja piirroksia esitellään moniin uskomattomiin makean veden kalalajeihin.

Löysimme äskettäin Mike Hollidayn “Fishing Kids” -sarjan. Nämä kolme varhaista lukukirjaa ovat kalastusmysteereitä, joissa matkan varrella tehty löytö on hyödyllistä tietoa kalojen biologiasta, lajien ominaisuuksista ja pyyntitekniikoista.

Haluaisin myös mainita, että Patrick McManuksen lapsuuden seikkailut ovat olleet suosittuja perheessämme. Auttaakseen viihdyttämään pitkillä matkoilla, kun veljeni ja minä olimme nuoria, äiti luki usein hänen ulkoilmahuumorikirjojaan ääneen. Ainoa haittapuoli oli, että isä, kuljettaja, nauroi niin kovaa, että vanha farmari saattoi kutoa hieman tiellä.

Mitä “kalaisia” kirjoja luet lapsillesi?


Saatat myös pitää

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy on ulkoilukirjailija (http://www.justkeepreeling.com/) ja stressaantunut isä on kirjoittanut yli 380 blogia takemefishing.org-sivustolle vuodesta 2011 lähtien. Hän on syntynyt Floridassa, mutta kasvanut Oklahoman maatilojen lampien rannalla. Nyt hän jahtaa haukea, bassoa ja teräspäätä Pennsylvaniassa. Suoritettuaan eläintieteen kandidaatin tutkinnon OSU:sta hän työskenteli kalanhautomoissa ja kalastuksen tutkimusteknikona OSU:ssa, Iowan osavaltiossa ja Michiganin osavaltiossa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.