6 tapaa olla turvallisempi pilkkiessä

Mahdollisuudet ovat melko hyvät, että jos olet alkanut lukea tätä blogikirjoitusta, olet yksi niistä monista urheilijoista, jotka rakastavat ulkona olemista ympäri vuoden… vaikka talvisesti vaatisikin enemmän valmistautumisaikaa. Vaikka pilkkimisen turvallisuuden perusteet ovat jo sinulle tuttuja, on olemassa muutamia kylmän sään lisävinkkejä, joita voit soveltaa, kun teet retkeä mökkiin tai pilkkimiseen.

Muista, että seuraavat vinkit ovat vain ehdotuksia, koska pilkkimisen turvallisuus riippuu useista ympäristö- ja tilannetekijöistä.

1. Ota aina mukaan kalastuskaveri. Sen lisäksi, että on hauskempaa jakaa saaliin jännitystä ystävän kanssa, se on myös järkevää turvallisuuden kannalta. Jos joutuisit putoamaan jään läpi, siellä on joku, joka soittaa hätänumeroon ja etsii vahvan puun oksan, tikkaat tai köyden, jonka avulla voit vetää sinut pois vedestä.

2. Pidä silmällä rikkaruohoja, maanalaisia ​​lähteitä, tulo- tai ulostulovirtoja, virtausalueita, kalaparvia tai lintuparvia. Jokainen näistä tekijöistä voi aiheuttaa heikkoja kohtia jäässä. Kiinnitä aina erityistä huomiota ympäristöösi.

3. Testaa, testaa, testaa. Testaa jään paksuus taltalla tai kairalla ennen kuin kävelet sillä. Vaikka sanotaan, että jään tulee olla 4 tuumaa paksu, jotta se tukee onkijaa, jää jäätyy harvoin luomaan tasaisen paksuuden järven tai vesistön poikki.

4. Vältä kalastusjärviä tai alueita, joita et tunne, tai muista ottaa mukaan joku, joka tuntee vedet, joilla pilkkisit.

5. Vaikka tunnet alueen hyvin tai otat mukaan kalastajakaverin, joka tuntee alueen, on hyvä idea pysähtyä kysymään tämänhetkisistä jääolosuhteista jossain paikallisessa syötti- ja tarvikekaupassa. Käytä paikallisia resursseja ja hanki turvallisuuspäivityksiä ihmisiltä, ​​jotka asuvat tai työskentelevät lähellä aluetta päivittäin.

6. Tarkkaile lämpötilaa ja tuulta useita päiviä ennen matkaa. On tärkeää pysyä tietoisena lämpötilan ja tuulen vaihteluista. Pelkästään se, että se ei ole vielä lämmennyt siihen pisteeseen, että jää alkaa sulaa, voi silti heikentää jäätä huomattavasti. Tuulenpuuskat voivat myös muodostaa rikki tai epätasaista jäätä.

Lopputulos? Kuten minkä tahansa kalastustoiminnan yhteydessä, harjoittele hyvää harkintaa. Loppujen lopuksi, mitä hyötyä olisi saada pokaali jään läpi tai koukkuun ennätysmäärä kalaa, jos et pääse turvallisesti kotiin kertomaan tarinaa?


Saatat myös pitää

Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson on palkittu ulkoilukirjailija, naisten urheilukalastuksen puolestapuhuja, IGFA:n maailmanennätyksen haltija ja makean veden opas, joka asuu Lounais-Floridassa. Hansonin kirjallinen työ on ilmestynyt julkaisuissa, kuten Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine ja USA Today Hunt & Fish. Lisätietoja hänen työstään on osoitteessa shefishes2.com tai seuraa häntä Instagramissa @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published.