5 talvikalastusvälineiden huoltovinkkiä

Useimmat meistä säikähtävät, kun on aika säilyttää arvokasta omaisuuttamme pitkäksi aikaa. Muistatko sen erittäin ällöttävän tunteen, jonka koit, kun äitisi vei suosikkinallesi, kun olit noin kahdeksanvuotias? Hän saattoi sanoa, että hänen oli aika mennä uuteen “kotiin” ullakolla, mutta sinä et halunnut antaa hänelle periksi ja varastoida hänet pois.

Kelan voiteluaine

No, onkijat saavat yleensä samanlaisen tunteen, kun heidän on säilytettävä kalastusvälineitään pitkäksi aikaa. Jotkut meistä jopa vuodattivat kyyneleen, kun mielemme selailee mielenterveyden leikekirjaa muistoista, jotka syntyivät, kun sää oli lämpimämpi ja purema kuuma.

Vaikka totuus onkin vaikea kohdata, jos asut maan pohjoisosassa etkä ole vielä harrastanut pilkkimistä, joudut säilyttämään varusteesi parin kuukauden ajan. Vaikka asuisit lämpimämmässä ilmastossa, saattaa tulla hetki, jolloin päätät ottaa loman, johon ei liity kalastusta (GASP!) tai sinulla on muutaman viikon kolea sää. Siitä huolimatta kaikkien kalastajien on jossain vaiheessa säilytettävä varusteensa.

Tässä on viisi vinkkiä, jotka kannattaa muistaa vavoja ja keloja varastoitaessa:

  1. Tarkista tangon ohjaimista, ovatko ne löysällä tai murtuneet. Jos löydät vaurioituneita oppaita, voit ostaa uusia ja vaihtaa ne. Useimmat tavaraliikkeet tekevät tämän puolestasi melko pienin kustannuksin. Jos haluat yrittää vaihtaa ohjaimet itse, muista olla varovainen poistaessasi liimaa aihiosta, jotta sauva ei vahingoitu.

  2. Puhdista ja voitele kaikki metalliosat. Jos kalastat suolavedessä, vapa ja kela tulee huuhdella makealla vedellä jokaisen matkan jälkeen. Kun säilytät pidempään, muista pyyhkiä ja voidella kaikki metalliosat kelan ulko- ja sisäpuolella korroosionestosuihkeella. On myös hyvä idea tarkistaa ja voidella uudelleen raahat.

  3. Löysää kelan vetoa. Useimmissa rullissa on vetojärjestelmät, jotka voivat lukkiutua tai puristua, jos niitä jätetään kiristettynä pidemmäksi aikaa.

  4. Irrota siima. Tämä kärki on erityisen tärkeä, jos käytät monofilamenttisiimaa, koska se pitää kelan muodon ja luo muistia siimaan. Mitä vähemmän muistia siimassa kalastaessa, sitä parempi.

  5. Säilytä vavojasi tankotelineessä. Tankojen nojaaminen pystysuoraan seinää vasten ilman vapatelineen tukea ei ole hyvä säilytysstrategia, koska se voi aiheuttaa tangon kaarevuutta.

Mitä muita vinkkejä tai ehdotuksia sinulla on varusteiden pitämiseen huippukunnossa sesongin ulkopuolella, jotta ne ovat valmiita laskeutumaan isoihin keväällä?


Saatat myös pitää

Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson on palkittu ulkoilukirjailija, naisten urheilukalastuksen puolestapuhuja, IGFA:n maailmanennätyksen haltija ja makean veden opas, joka asuu Lounais-Floridassa. Hansonin kirjallinen työ on ilmestynyt julkaisuissa, kuten Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine ja USA Today Hunt & Fish. Lisätietoja hänen työstään on osoitteessa shefishes2.com tai seuraa häntä Instagramissa @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published.