4 outoimman näköisiä kalastuslaitteita

Jotkut kalastuslaitteet ja vieheet voivat näyttää tavalliselle tarkkailijalle yksinkertaisesti oudolta. Useita koukkuja, outoja kokoonpanoja tai epätavallisia värejä käytettäessä ei ole harvinaista, että ihmiset katsovat näitä laitteita ja alkavat raapia päätään miettien, “miten ihmeessä nämä asiat todella pyydystävät kaloja?” Muista, että laitetta tai viehettä ei saa tuomita pelkästään ulkonäön perusteella. Kaupan pakkauksessa houkuttelevilta näyttävien “onkijasyöttien” ja oudon näköisten varusteiden tai vieheiden välillä voi olla ero, joiden on todistettu saavan kalaa oikeissa tilanteissa käytettynä.

Tässä on neljä kalastuslaitetta, jotka ovat listan kärjessä, kun on kyse oudon näköisistä, mutta tehokkaista:

  1. Alabama Rig. Alabama rig on monivartinen, sateenvarjon muotoinen metalliväline, joka antaa kalastajalle mahdollisuuden kalastaa jopa viidellä vieheellä kerralla ilman johtajaa. Alabama-rigillä voit purkaa jopa viisi kalaa yhdellä heitolla. Tästä laitteesta on sekä makean että suolaisen veden versioita. Makeanveden versiota käytetään isoahvena, kun taas suolaisen veden versioita käytetään joko rannikkolajeihin, kuten punasimpun ja taimenen, tai offshore-lajeihin, kuten makrilliin ja mahi mahiin (tunnetaan myös delfiinikalana).

  2. Butterfly Jig. Perhosjigin kehittivät Japanissa 1990-luvulla onkijat, jotka kalastivat suolaisen veden lajeja, kuten tonnikalaa. Tämän jigging-järjestelmän on sanottu päihittävän luonnollisen syötin tietyissä tilanteissa, kun purema on kova tai kala ei näytä olevan kovin kiinnostunut. Perhosjigi tuottaa kierteisen tikkauksen, joka usein laukaisee reaktioiskun useista suolaisen veden lajeista, kuten snapperista, ryypylästä ja meripihkasta.

  3. Sabiki Rig. Sabiki rig on sarja pieniä koukkuja, joihin on kiinnitetty yksinkertaisia ​​metallikalvon paloja ja jotka on liitetty yhteen yksittäiseen siimaan, jota käytetään syöttikalojen pyydystämiseen. Yksittäinen tiputussiima sidotaan sitten pidempään johtoon painolla sidottuna päähän. Käytettävän sabikin koko tai tyyppi riippuu vesiolosuhteista ja kohdelajeista.

  4. Outo Rig. Kun pehmeä muovitikku syötti tai bassomato kiinnitetään sivuttain koukkuun niin, että päät aaltoilevat ja virtaavat maksimaalisen liikkeen aikaansaamiseksi, tätä kutsutaan kalastukseksi hassulla rigillä tai “hullulla tyylillä”. Kalastus hassuilla laitteilla oli aiemmin varattu niille alueille, joilla oli vain vähän tai ei lainkaan suojaa, koska koukku on paljastunut; Nykyään markkinoilla on kuitenkin erityisiä rikkaruohottamattomia rikkikoukkuja, joita voidaan käyttää tällä tekniikalla kalastaessa.

Millaisia ​​epätavallisen näköisiä laitteita tai materiaaleja olet käyttänyt kalojen pyytämiseen? Jaa funky rig-tarinasi kommentoimalla tätä viestiä tai aloittamalla uusi viestiketju TakeMeFishing.org-yhteisöfoorumilla. Jos haluat saada lisää harjoittelua eri laitteilla, älä unohda vierailla suolavesikalastuslaitteiden sivulla.


Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson on palkittu ulkoilukirjailija, naisten urheilukalastuksen puolestapuhuja, IGFA:n maailmanennätyksen haltija ja makean veden opas, joka asuu Lounais-Floridassa. Hansonin kirjallinen työ on ilmestynyt julkaisuissa, kuten Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine ja USA Today Hunt & Fish. Lisätietoja hänen työstään on osoitteessa shefishes2.com tai seuraa häntä Instagramissa @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published.