3 helppoa paikkaa perhojen heittämiseen

Olitpa aloitteleva perhokalastaja tai perhokalastus jo vuosia, on todennäköistä, että olet koukussa jonkun tai jotain selkäkipsiäsi ainakin kerran. Se saattoi olla jonkun housut, paita tai jopa oma hattu, mutta pointti on, että sinun on jatkettava casting-taitojasi ja samalla pyrittävä välttämään koukussa olevia vaatteita tai rikkinäistä ihoa.

Jos olet tottunut heittämään vieheen tai syötin painolla, kun käytät kehruuvavaa, perhoheiton oppiminen vie jonkin aikaa. Opiskele perhoheiton perusteet, löydä sopiva harjoittelupaikka, ole kärsivällinen itsesi kanssa ja harkitse heittotunneille sijoittamista FFF:n (Federation of Fly Fishers) sertifioidun ohjaajan kanssa, jotta voit selviytyä tehokkaasti kaikista haasteista.

Yritä löytää jokin näistä kolmesta paikasta harjoitellaksesi perhonheittotaitojasi:

  1. Sinun pihasi. Jos sinulla on takapihalla avoin nurmialue, voit harjoitella suoraan kotona! Poista perhosi ja sido pala värillistä nauhaa tai lankaa perhokalastussiiman päähän. Luo sitten oma kohde lautasesta, ämpäristä tai vanteesta. Varmista, että asetat itsesi riittävän kauas puista tai ihmisistä ja vältä heittämästä jalkakäytävälle tai kiville, mikä voi aiheuttaa vahinkoa tai rasitusta linjallesi.

  2. Läheinen puisto. Läheinen puisto voi olla loistava harjoittelupaikka, jos voit mennä arkipäivänä, jolloin ympärillä on vähemmän ihmisiä ja enemmän tilaa heittää. Muista jälleen poistaa perhosi ja korvata se nauhalla tai langalla, kun harjoittelet suurella avoimella kentällä puistossa. Muista katsoa olkapääsi yli ennen jokaista kipsiä. Vaikka olet poistanut perhosi välttääksesi koukkuun mitään tai ketään, itse perhosiima voi aiheuttaa piston.

  3. Avolammi tai järvi, jossa on vähän puita, harjaa tai rikkaruohoja. Vaikka on aina hyvä idea tutustua uusien perhokalastusvälineiden tunteeseen ja perustekniikoihin ensin maalla, mikään ei voi korvata “vedessä” -kokemusta. Aloittelijoille hyvä paikka harjoitella veteen heittämistä on avoin lampi tai järvi alueella, jolla on vähän puita, pensaikkoa tai rikkaruohoja rantaviivalla. Tässä tilanteessa saatat haluta jättää perhosi siiman päähän (jos voit todella saada jotain kiinni). Jos jätät perhon siimaan harjoittelun aikana, taivuta vain koukun väkäs ja käytä aurinkolaseja suojataksesi silmiäsi “villiintyneiltä” heitteiltä.

Jos olet työskennellyt ahkerasti perhonheittotaitosi parissa, olet tehnyt muutaman onnistuneen matkan ja saanut muutaman “kehumisen arvoisen” kalan, muista jakaa valokuvasi TakeMeFishing.org-yhteisögalleriassa.


Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson on palkittu ulkoilukirjailija, naisten urheilukalastuksen puolestapuhuja, IGFA:n maailmanennätyksen haltija ja makean veden opas, joka asuu Lounais-Floridassa. Hansonin kirjallinen työ on ilmestynyt julkaisuissa, kuten Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine ja USA Today Hunt & Fish. Lisätietoja hänen työstään on osoitteessa shefishes2.com tai seuraa häntä Instagramissa @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published.