10 suolaisen veden kalalajia veneellä pyydettäväksi

Vaikka on monia kalalajeja, jotka saadaan helposti kiinni rannalta tai kalastuslaiturilta kalastettaessa, on myös useita, joita sinulla ei olisi paljon mahdollisuuksia saada, ellet kalastaisi avomerellä veneestä.

Tässä on luettelo 10 suolavesilajista, joita tavataan tyypillisesti avomerellä tai valtamerivesissä vähintään 50 metrin syvyydessä. Voit selvittää, mistä Yhdysvalloissa näitä lajeja voi saada katsomalla lajien tutkijasivujen kuvien oikealla puolella olevaa levinneisyyskartaa.

 • Greater Amberjack – Suurempi meripihka on offshore-laji, jota tavataan yleisimmin Yhdysvaltojen kaakkoisrannikon edustalla 60–240 jalan vedessä lähellä kivisiä riuttoja tai hylkyjä.

 • Dolphinfish tai Mahi Mahi – Delfiinikala, joka tunnetaan myös nimellä mahi mahi, löytyy maailmanlaajuisesti trooppisista ja lämpimistä lauhkeista valtameristä. Delfiinit ovat pelagisia ja vaeltavia lajeja. Vaikka niitä voidaan joskus pyytää suolaisen veden laiturilta, ne ovat pääasiassa syvänmeren lajeja, jotka elävät avoimen valtameren pinnalla.

 • Musta marliini – Musta marliini on pelaginen kala, joka asuu Intian ja Tyynenmeren trooppisilla vesillä. Yhdysvalloissa niitä on pyydetty Etelä-Kalifornian rannikolta. Mustamarliinin koon ja vahvuuden vuoksi ne ovat erittäin kysyttyjä urheilukalalajeja.

 • Sininen marliini – Tämä pelaginen ja vaeltava laji esiintyy Atlantin ja Tyynenmeren trooppisissa ja lämpimissä lauhkeissa merivesissä. Se on vähemmän runsas molempien valtamerten itäosissa. Virkistyskalastajat tekevät usein retkiä Florida Keysiin tai Kaliforniaan kalastamaan avomerellä sinistä marliinia.

 • raidallinen marliini – Intian ja Tyynenmeren trooppisista ja lämpimistä lauhkeista vesistä tavattu raidallinen marliini on pelaginen ja vaeltava, liikkuen kohti päiväntasaajaa kylmänä vuodenaikana ja poispäin lämpimänä vuodenaikana. Ne pyydetään usein charter-urheilukalastusaluksista Etelä-Kalifornian rannikolta.

 • Miekkakala – Miekkakalaa löytyy maailmanlaajuisesti lauhkean ja trooppisen valtameren ja mannerjalustan vesissä pinnasta 2 400 – 3 000 jalan syvyyteen tai enemmän. Yhdysvallat on toteuttanut useita hoitotoimenpiteitä suojellakseen alamittaisia ​​miekkakaloja ja mahdollistaakseen sen väestön uudelleenrakentamisen.

 • Isosilmätonnikala – Isosilmätonnikala asuu Atlantin, Tyynenmeren ja Intian valtameren lämpimissä lauhkeissa vesissä. Isosilmätonnikala on pelaginen, kausiluonteisesti muuttava laji. Isosilmätonnikalan parvet kulkevat yleensä syvällä päivän aikana, kun taas muiden tonnikalalajien tiedetään pysyvän lähellä pintaa.

 • Tonnikala – Tonnikalaa tavataan Pohjois-Atlantin valtameren subtrooppisilla ja lauhkeilla vesillä sekä Välimerellä ja Mustallamerellä. Sinievät ovat pelagisia, parveilevia ja laajasti vaeltavia lajeja. Tonnikalan vaelluksen tiedetään olevan laajin kaikista kalalajeista, ja se on sidottu veden lämpötilaan, kututottumuksiin ja syöttikalalajien liikkeisiin, joilla ne ruokkivat.

 • Keltaevätonnikala – Kaikista tonnikaloista värikkäimmäksi tiedetty keltaevätä esiintyy maailmanlaajuisesti syvissä, lämpimissä lauhkeissa valtamerissä. Se on sekä pelaginen että kausittain muuttava, mutta sen tiedetään saapuvan melko lähelle rantaa.

 • Wahoo – Wahoo-lajeja esiintyy maailmanlaajuisesti trooppisilla ja lauhkeilla merillä. Niitä pyydetään useimmiten Yhdysvaltojen kaakkoisrannikon edustalta sellaisissa osavaltioissa kuin Louisiana ja Florida. Wahoo on pelaginen, vaeltava ja liikkuu joko yksin tai pienissä ryhmissä, joissa on kahdesta kuuteen kalaa.
 • Huomasitko, että suurimmalla osalla näistä lajeista on yksi yhteinen piirre? Ne ovat kaikki pelagisia kaloja isoa ambrajackia lukuun ottamatta. Jos mietit, mitä termi “pelaginen” tarkoittaa, lue aikaisempi viestini “9 outoa kalastustermiä ja mitä ne tarkoittavat” saadaksesi selville.​

  Leave a Comment

  Your email address will not be published.